Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  6:14: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 20:48

Ρωσία σε Πολωνία: «Αφού θέλετε πυρηνικά όπλα μπορούμε να… σας τα ρίξουμε»!

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, μετά τις δηλώσεις του Πολωνού προέδρου Αντρέι Ντούντα ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στο πλαίσιο του προγράμματος πυρηνικού διαμοιρασμού του ΝΑΤΟ, τόνισε πως «μόλις εμφανιστούν οι σχετικές εγκαταστάσεις θα μπουν αμέσως στον κατάλογο των νόμιμων στόχων».

Παράλληλα ανέφερε πως «οι αρχές της Πολωνίας δεν κρύβουν την προσπάθειά τους να στηριχθούν περισσότερο στα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ που έχουν αναπτυχθεί στην Ευρώπη και χρησιμοποιούν ενεργά αυτές τις φιλοδοξίες στην εχθρική τους ρωσική πολιτική».

Σύμφωνα με την ίδια, η Ρωσία θα λάβει υπόψη της στον στρατιωτικό της σχεδιασμό την πιθανή ανάπτυξη πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ στην Πολωνία.

«Φαίνεται ότι η Βαρσοβία επιδιώκει σκόπιμα να προσελκύσει μεγαλύτερη προσοχή από όσους ασχολούνται με τον στρατιωτικό σχεδιασμό στο ρωσικό Γενικό Επιτελείο.

Θα ήταν λογικό να υποθέσουμε ότι μόλις εμφανιστούν τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, οι σχετικές εγκαταστάσεις θα μπουν αμέσως στον κατάλογο των νόμιμων στόχων σε περίπτωση άμεσης ένοπλης αντιπαράθεσης με το ΝΑΤΟ» , είπε.

Η ίδια χαρακτήρισε τη δήλωση του Α.Ντούντα ως «προκλητική».

pronews.gr

 

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 21:01