Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  5:31: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 19:24

OKE: Ανυπαρξία διπλωματικών ανακλαστικών της Κυβέρνησης

Για ανυπαρξία διπλωματικών ρεφλέξ κατακρίνει η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο μετέτρεψε μια εξαιρετικά ευνοϊκή για τη χώρα μας συγκυρία σε ένα απόλυτο τίποτα, μη αξιοποιώντας τη γεωστρατηγική μας θέση ως προκεχωρημένου φυλάκιου της Δύσης με αποτέλεσμα Ελλάδα και Κύπρος να μην αποκομίσουν κανένα ουσιαστικό όφελος από τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας.

Την ώρα που οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν ως κύριες βάσεις των επιχειρήσεων τους για Ουκρανία και Μέση Ανατολή την Αλεξανδρούπολη, τη Σούδα, τη Λάρισα και την Κύπρο, την ίδια στιγμή η Τουρκία ευθέως αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ακόμη και στις Κυκλάδες, με το δόγμα της γαλάζιας πατρίδας να βρίσκεται πάντα σε πλήρη ισχύ.

Η Άγκυρα καταφανώς παραβιάζει τις έγγραφες δεσμεύσεις της προς το Κογκρέσο, για αποφυγή στρατηγικών έντασης, που τους εξασφάλισαν τη συμφωνία υπερεξοπλισμού τους ύψους 23 δις και ο κ. Μητσοτάκης, με την ομόθυμη συμπαράσταση της αντιπολίτευσης, αντί να απαιτήσει την άμεση αναστολή της, πραγματοποιεί επίσκεψη κατευνασμού της Τουρκίας, η οποία θεωρεί ότι τα νησιά μας είναι τουρκικό έδαφος υπό ελληνική κατοχή!

Η Ελλάδα εκμεταλλευόμενη τη θέση-κλειδί που κατέχει στην παρούσα χρονική περίοδο έπρεπε να είχε διεκδικήσει τη μαζική παραχώρηση δωρεάν στρατιωτικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ, που θα μας κατοχυρώσει για την επόμενη μέρα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, όταν η απειλή του Ερντογάν ότι «θα έρθουμε νύχτα» θα είναι απολύτως επίκαιρη.

Στην ελληνοκυπριακή ατζέντα θα έπρεπε να βρίσκονται τα ξεχασμένα θέματα της επιστροφής της Αμμοχώστου, της Μόρφου και της πράσινης γραμμής, για τα οποία δεν υπάρχει κανένας εθνικός σχεδιασμός, ενώ οι συμμαχικές δυνάμεις χρησιμοποιούν την Κύπρο σαν ορμητήριο-στρατηγείο, χωρίς εμείς να παίρνουμε κανένα γεωπολιτικό αντάλλαγμα.

Διαβάστηκε 113 φορές