Τετάρτη, 1η Μαίου 2024  2:28: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 23:49

«Κλείδωσε» η συνάντηση Κ.Μητσοτάκη – Ρ.Τ.Ερντογάν: Στις 13 Μαΐου στην Άγκυρα

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μάϊου στην Άγκυρα.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά τη σύνοδο Κορυφής.

Ερωτηθείς σχετικά ο Έλληνας πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την ημερομηνία. Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις της Άγκυρας ως προς τη δημιουργία θαλάσσιών πάρκων στο Αιγαίο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «μου προκαλεί κι εμένα εντύπωση αυτή η παντελώς αδικαιολόγητη αντίδραση της Τουρκίας».

Αναλυτικότερα ερωτηθείς για τα θαλάσσια πάρκα και τις αντιδράσεις από την Τουρκία και αν επηρεάζει την επίσκεψή του στην Άγκυρα είπε:

«Οριστικοποιήθηκε για τις 13 Μαΐου η μέρα που θα βρεθώ στην Άγκυρα ανταποδίδοντας επίσκεψη Ερντογάν. Η Ελλάδα ασκεί κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας και μου προκαλεί εντύπωση η παντελώς αδικαιολόγητη αντίδραση της Τουρκίας για μια κίνηση με περιβαλλοντικό περιεχόμενο.

Θα προχωρήσουμε στην δημιουργία των πάρκων όπως δεσμευτήκαμε στο πρόσφατο συνέδριο στην Αθήνα. Δεν θεωρώ ότι η βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων η οποία είναι αδιαμφισβήτητη και μετρήσιμη οδηγεί στην υπόθεση εργασίας ότι οι θέσεις της Τουρκίας για την ΑΟΖ έχουν αλλάξει και παραμένουν βαθιά προβληματικές για την πατρίδα μας αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει από το να χτίσουμε μια θετική ατζέντα.

Αύριο για παράδειγμα θα βρεθώ στη Μυτιλήνη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου Τούρκοι υπάρχει ικανοποίηση καθώς Τούρκοι μπορούν να ταξιδεύουν στα νησιά αυτά χωρίς βίζα».

pronews.gr