Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:46: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 13:28

Η μεγάλη πορεία του Αλέξη στην Αχαΐα και η ανηφόρα στην Αιτωλοακαρνανία

«Εκεί που περπάτησε ο Ανδρέας…» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της διήμερης περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στην Αχαΐα που ολοκληρώθηκε χθες.

«Ξεκινάω από εδώ μια μακρά και δημιουργική πορεία προς τους πολίτες, με στόχο να τους ακούσουμε, να τους αφουγκραστούμε και μαζί να σχεδιάσουμε το ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής και να εκφράσει όλον τον κορμό της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Μετά από αυτή τη δήλωση η απόπειρα του Αλέξη Τσίπρα να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου εμπλουτίστηκε και από…  μαοϊκά χαρακτηριστικά θυμίζοντας τη «Μεγάλη Πορεία» του κινέζου ηγέτη…

Μικρότερη πάντως πορεία έκαναν οι Αιτωλοακαρνάνες σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα που πήγαν το βράδυ της Δευτέρας στην Πάτρα να τον συναντήσουν, πίνοντας μαζί του ένα χαλαρό ποτάκι στη Ρήγα Φεραίου. Με πρώτο και καλύτερο τον παλιό συμμαθητή του Αλέξη Τσίπρα και πρώτο επιλαχόντα βουλευτή του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία, Σταύρο Καραγκούνη. «Ξεκινήσαμε από την Αχαΐα, από το προπύργιο των δημοκρατικών αγώνων. Από τη Δυτική Ελλάδα, που πάντα έδινε στην πρώτη γραμμή τις μάχες για ένα καλύτερο αύριο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Καραγκούνης. Στην Αιτωλοακαρνανία αν και επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την εγγραφή νέων μελών στα πλαίσια του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ο στόχος που έχει τεθεί για τα νέα μέλη είναι υψηλός και η πορεία ανηφορική… Δεν είναι εξάλλου λίγοι και αυτοί που πιστεύουν ότι πρέπει να «τρέξουν» και άλλα στελέχη, όπως «τρέχει» ο Σταύρος Καραγκούνης.

Και δη τα στελέχη με κομματικά αξιώματα ή ιδιότητες πιο θεσμικές από αυτή του πολιτευτή.

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr