Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:35: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 22:45

Έξι χρόνια για έξι χιλιόμετρα και ακόμη τίποτα…

Ένα από τα πλέον ενδεικτικά παραδείγματα του κακού σχεδιασμού των δημόσιων έργων σε ετούτη τη χώρα είναι αυτό της «Βελτίωσης Ε.Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου (κατά τμήματα) – τμήμα: Αγρίνιο-Αγ. Βλάσης».

Πρόκειται ουσιαστικά για τα πρώτα 8χλμ. του δρόμου Αγρίνιο-Αγ.Βλάσης που συνιστούν την παράκαμψη της Καμαρούλας. Το έργο που εντάχθηκε στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, το 2013, και συνεχίζεται στην τρέχουσα περίοδο του ΕΣΠΑ, είναι σήμερα έξι χρόνια μετά «κολλημένο»…

Δικαιολογημένα λοιπόν ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος για άλλη μία φορά απευθύνει σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών.

Σήμερα λοιπόν έξι χρόνια μετά κανείς δεν ξέρει πότε το έργο θα τελειώσει και τι θα γίνει με τα πρώτα δύο χιλιόμετρα του δρόμου, που διέρχονται από την περιοχή Ρουπακιάς, και εξαιρέθηκαν από το τεχνικό αντικείμενο του έργου, μετά από αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής και του δήμου Αγρινίου. Άρα μιλάμε μέχρι στιγμής για 6χλμ που μετά από έξι χρόνια δεν έχουν κατασκευαστεί. Και βέβαια τα ευρωπαϊκά κονδύλια περιμένουν να απορροφήσουμε, αλλά δεν θα περιμένουν πλέον για πολύ αφού το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στην προσεχή τριετία…

Το άλλο μεγάλο λάθος με το συγκεκριμένο έργο, είναι ότι επελέγη από το Υπουργείο να προχωρήσει το συγκεκριμένο τμήμα, που είναι το πεδινό τμήμα της διαδρομής Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης, και όχι κάποιο βορειότερο και ορεινό τμήμα που παρουσιάζει μεγαλύτερη επικινδυνότητα και αν κατασκευάζονταν θα μείωνε κατά πολύ τη χρονοαπόσταση.

Ως συνήθως σχεδιασμοί στο πόδι, ανώριμες ή και λάθος μελέτες και από λάθος σε λάθος…

Εφημερίδα «Συνείδηση» 

sinidisi.gr