Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Σεπτέμβρη στην αίθουσα «Τρομπούκη» του Δήμου Αμφιλοχίας η εκδήλωση της ΚΟΒ Αμφιλοχίας του ΚΚΕ με ομιλητή τον βουλευτή Αιτ/νιας του ΚΚΕ Νίκο Παπαναστάση. Στην εισήγηση του ο βουλευτής αναφέρθηκε σε ζητήματα τόσο διεθνή όσο και εγχώρια, εξελίξεις του προηγούμενου διαστήματος.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους κινδύνους που δημιουργούνται για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας από την εκχώρηση του ενεργειακού πλούτου στους μονοπωλιακούς ομίλους, τη στιγμή που έχουν έρθει για κύρωση στην επιτροπή της Βουλής οι τέσσερις συμβάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Κρήτη και στο Ιόνιο.

Υπογράμμισε, πως η σημερινή κυβέρνηση και η προηγούμενη που είχε υπογράψει τις συμβάσεις, εκχωρούν τον ενεργειακό πλούτο χωρίς να έχουν ανακηρύξει ΑΟΖ, σε μια περίοδο κορύφωσης της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης.

Όπως εξήγησε, αυτό δεν το κάνουν από επιπολαιότητα, ανικανότητα ή δειλία, αλλά γιατί κάθε αστική τάξη διαπραγματεύεται τα κυριαρχικά δικαιώματα με γνώμονα τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Πρόσθεσε, πως αυτές οι συμβάσεις, που υπηρετούν την «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας, ανοίγουν το δρόμο για συνεκμετάλλευση, υπό τη σκέπη του Αμερικανικού και του Γαλλικού παράγοντα. Υπογράμμισε πως την «ασφάλεια» του ΝΑΤΟ την βίωσαν οι λαοί των χωρών που έγιναν επεμβάσεις.

Επίσης, προειδοποίησε ότι η ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις θα διαμορφώσει ακόμη πιο επικίνδυνες καταστάσεις. Απαντώντας δε στα καλέσματα περί «εθνικής ομοψυχίας» των άλλων κομμάτων, ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συνεισφέρει σε αυτό το κλίμα και είναι αντίθετο με τη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο.

Αναφερόμενος στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια είπε πως είναι οι συνέπειες από τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής την οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ .

Τα μέτρα ανακούφισης για τα λαϊκά στρώματα είναι στην κυριολεξία ψίχουλα ,ενώ για τους επιχειρηματικούς ομίλους μποναμάδες και πακτωλός χρημάτων . Αναφερόμενος στο νομό μας τόνισε τη δυσαρμονία που υπάρχει ανάμεσα στις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες που υπάρχουν σε αντίθεση με τα εισοδήματα των κατοίκων της περιοχής .

Τέλος κάλεσε τους οπαδούς και φίλους του ΚΚΕ το επόμενο διάστημα να συμμετάσχουν με πρωτοπόρα δράση σε οποιαδήποτε μικρή η μεγάλη μάχη που θα δοθεί το επόμενο διάστημα. Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας τις 2 Οκτώβρη καθώς και κάθε φίλο και οπαδό του Κόμματος να κάνει δική του υπόθεση και να συνεισφέρει με όλους τους τρόπους στο πλατύ άνοιγμα της ΚΟΒ Αμφιλοχίας εν όψει της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης Νοέμβρη-Δεκέμβρη 2019.

sinidisi.gr