Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:58: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 18:50

Έρχεται δύσκολος χειμώνας - Τα πράγματα δεν είναι εύκολα όπως τα παρουσιάζει η κυβέρνηση

γράφει ο Γιώργος Τράγκας

Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει τον Ντόναλντ Τραμπ και την Τετάρτη τον Ερντογάν. Ενόψει της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Σουλτάνο οι Τούρκοι έχουν κλιμακώσει τις προκλήσεις, τόσο με δηλώσεις για τις απαιτήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κύπρο, όσο και με την αύξηση του αριθμού των μεταναστών που φτάνουν στα νησιά μας.

Από την πλευρά μας, αποφασίστηκε να ιδρυθούν και να πολλαπλασιαστούν νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά.

Επίσης, αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι δυνάμεις του λιμενικού σε σκάφη και προσωπικό στο ανατολικό Αιγαίο και να αυξηθεί η εμπλοκή των εταίρων μας. Τα μέτρα αυτά θεωρούνται ήδη καθυστερημένα, γιατί τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου λυγίζουν από εκατοντάδες μετανάστες που εξακολουθούν να φτάνουν σε καθημερινή βάση από την Τουρκία.

Υπάρχουν δημοσιεύματα, ότι η Τουρκία επιβάλλει αλλαγές στη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ισχυρίζεται ότι από την πρώτη δόση των 3 δις ευρώ στα ταμεία της έφτασαν μόλις 760 εκατομμύρια, που χρησιμοποιούνται για την πρόσληψη γιατρών, δασκάλων και κοινωνικών λειτουργών.

Όλα δείχνουν ότι θα πάμε σε πλέον επώδυνες ημέρες.

Η Ευρώπη βαδίζει σε οικονομική κρίση και εδώ στην Ελλάδα πρέπει να εφαρμοστεί κατά γράμμα το μνημόνιο και οι οδηγίες των Γερμανών. Η συμφωνία των Πρεσπών δεν εφαρμόζεται.

Οι Σκοπιανοί παραβιάζουν πολλά σημεία της συμφωνίας και δεν εφαρμόζουν erga omnes το όνομα Βόρεια Μακεδονία.

Θα δούμε τι θα βγει από τις συναντήσεις του Μητσοτάκη με τον Τραμπ, τον Ερντογάν, τον Ζάεφ και το Ράμα.

Σίγουρα πάμε για μια νέα στρατιωτική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ που θα υπογραφεί το 2020 και περιλαμβάνει την ανανέωση των συμβάσεων των αμερικανικών βάσεων στην Κρήτη, καθώς και επέκταση της στρατιωτικής και οικονομικής συνεργασίας.

Είναι το μόνο ουσιαστικό θέμα που αφορά την εθνική άμυνα. Επίσης, υπάρχει επαφή του πρωθυπουργού με τον Κο Ρος, υπουργό εμπορίου των ΗΠΑ, που είναι συνεταίρος του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Θα δούμε τι θα γίνει και τι θα βγει από την κουβέντα με τον Ερντογάν, ο οποίος είναι ξεκάθαρο ότι ζητάει διανομή ορυκτού πλούτου και εδάφη τόσο στην Κύπρο, όσο και στο Αιγαίο. Ζητάει έναν Κόφι Ανάν 2 που θα περιλαμβάνει και επέκταση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας, τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο μας. Γι’ αυτό έχει βάλει πάνω στο τραπέζι την Αμμόχωστο και μιλάει για τη γαλάζια πατρίδα.

Την ίδια ώρα, εδώ στην Αθήνα η μία δημοσκόπηση διαδέχεται την άλλη, λες και πάμε σε δύο ή τρεις εβδομάδες σε εκλογές. Σίγουρα υπάρχει ένα σύστημα που θέλει να μας δείχνει ότι ο κος Μητσοτάκης 80 ημέρες μετά τις εκλογές εξακολουθεί να έχει μεγάλη διαφορά από τον αντίπαλό του. Ίσως με αυτό θέλει κάτι να επιτύχει.

Ίσως θέλει να διεμβολίσει το κέντρο. Ίσως να εξαφανίσει το ΚΙΝΑΛ.

Προσωπικά πιστεύω ότι 4 δημοσκοπήσεις από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 22 Σεπτεμβρίου είναι πληρωμένες από την κυβέρνηση ή από φίλους της κυβέρνησης. Πιστεύω ότι κακό κάνουν στον κο Μητσοτάκη και στα ταμεία του κράτους ή των φίλων του, γιατί προκαλούν χαμόγελα, ενώ έρχεται σιγά σιγά ο χειμώνας και τα δύσκολα.

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 1386 φορές