Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:46: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 17:52

Δυτική Ελλάδα: Τα σχέδια του νέου περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη – Ποιους θα αξιοποιήσει – Με ποιους θα συνεργαστεί

Σε ένα μήνα αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά του ο νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ενώ μερικές ημέρες ενωρίτερα (29 Αυγούστου) θα γίνει και επίσημα η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Νεκτάριος Φαρμάκης έχει συνεργασία με στελέχη της Περιφέρειας, αλλά και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, για να έχει πλήρη ενημέρωση, ώστε να είναι έτοιμος να αναλάβει καθήκοντα.

Φυσικά έχει ήδη φροντίσει και για την συγκρότηση του στενού πυρήνα των συνεργατών του και οι επαφές για τον σκοπό αυτό είναι συνεχείς.

Οι διασταυρωμένες πληροφορίες πάντως συγκλίνουν στο δίδυμο Γιάννη Μάκκα- Γιώργου Σύρμου. Δύο στελέχη που είχαν επιτελικό ρόλο την προεκλογική περίοδο και διατηρούν στενές σχέσεις με το νέο Περιφερειάρχη.

Σ΄ αυτούς φαίνεται πως θα στηριχθεί και κατά τη διάρκεια της θητείας του, καθώς ο αν. τομεάρχης Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Γιάννης Μάκκας θα αναλάβει ως διευθυντής του γραφείου του Περιφερειάρχη, ενώ ο αιτωλοακαρνάνας Γιώργος Σύρμος θα έχει τον επιτελικό ρόλο του Εκτελεστικού Γραμματέα.

Θέσεις – κλειδιά

Οι θέσεις της Αντιπεριφέρειας Αχαϊας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας αλλά και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου αποτελούν επίσης αντικείμενο πολλών συζητήσεων. Ο Νεκτάριος Φαρμάκης έχει δηλώσει πως θέλει να αξιοποιήσει όλο το δυναμικό του συνδυασμού του. Ωστόσο είναι βέβαιο πως πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν όσοι στις εκλογές του Μαΐου συγκέντρωσαν εντυπωσιακό αριθμό σταυρών. Όπως ο Χαράλαμπος Μπονάνος που κατετάγη πρώτος σε ψήφους στην Αχαϊα και ίσως αποτελέσει καταλυτικό ρόλο στην απόφαση για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας.

Στην ατζέντα του Νεκτάριου Φαρμάκη υπάρχουν και το ονόματα του Φωκίωνα Ζαϊμη, που θα είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών για θέσεις-κλειδιά, όπως και του Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου, εν ενεργεία Περιφερειακού Συμβούλου, αλλά και στελεχών που μπορεί να μην εξελέγησαν (Παναγιώτης Λαλιώτης, αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου), αλλά διαθέτουν πολύτιμη εμπειρία.

Συνεργασίες

Οι αλλαγές που ετοιμάζονται στον «Κλεισθένη» από την Κυβέρνηση φαίνεται πως θα φέρουν …πιο κοντά τις παρατάξεις Φαρμάκη-Σπηλιόπουλου.

Νεκτάριος Φαρμάκης και Κώστας Σπηλιόπουλος, εδώ και καιρό βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και είναι μεγάλο το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Οι νομοθετικές αλλαγές αναφέρουν ότι: Υπάρχει δυνατότητα σε δύο ή περισσότερες δημοτικές ή περιφερειακές παρατάξεις να συμπράξουν, υπό την προϋπόθεση ότι μια από αυτές είναι η παράταξη του δημάρχου ή του περιφερειάρχη αντίστοιχα.

Η νέα παράταξη θα λειτουργεί ως ενιαία και λογίζεται ως η παράταξη με την οποία έχει εκλεγεί ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης για να καταστεί εφικτή η συγκρότηση των συλλογικών οργάνων, διατηρώντας ταυτόχρονα την αυτοτέλεια κάθε μιας από αυτές.

tempo24.gr