Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:48: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 17:19

Η Ελλάδα βγήκε στις αγορές – Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο

Η Ελλάδα βγήκε στις αγορές καθώς σήμερα άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση 7ετούς ομολόγου, με την απόδοσή του να είναι στο 2,10%.

Η αγορά εκτιμά ότι η απόδοση του 7ετούς θα κλείσει στο 1,9%, ενώ εκτιμούν ότι θα αντλήσουν 2,5 δισ. ευρώ, ενδεχομένως και 3 δισ. αν υπάρξει μεγάλη ζήτηση. Οι πρώτες εκτιμήσεις, πάντως, μιλούν για υπερπροσφορά.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα έχει προσλάβει τις BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale οι οποίες οργάνωσαν την έκδοση.

Ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ την Δευτέρα

Με σχετική ανακοίνωσή του ΟΔΔΗΧ προς το Χρηματιστήριο δίνεται εντολή στις τράπεζες BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale να προχωρήσουν στις σχετικές διαδικασίες. H διαδικασία θα ξεκινήσει «στο κοντινό μέλλον» και εξαρτάται από τις συνθήκες στις αγορές αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωσή.

Στόχος του ΟΔΔΥΧ είναι η άντληση 2,5 δισ. Ευρώ. Και παρά το γεγονός ότι η έκδοση ήταν προγραμματισμένη, είναι σαφές εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές, ότι στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να εκμεταλλευτεί τα χαμηλά επιτόκια που επικρατούν στην αγορά. Η εκτίμηση της απόδοσης είναι για επιτόκιο 1,8- 2% σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η προσέλκυση «καλών» επενδυτών που θα δώσουν το στίγμα της εμπιστοσύνης των αγορών στην Κυβέρνηση, είναι ο βασικός στόχος της έκδοσης. Ακόμα περισσότερα από ένα πολύ χαμηλό επιτόκιο. Η έκδοση είχε προετοιμαστεί εδώ και καιρό από τον ΟΔΔΥΧ καθώς η εκτίμηση είναι ότι παρά την πρόσκαιρη μικρή άνοδο των επιτοκίων, η βελτίωση των επιτοκίων θα συνεχιστεί, ελαφρύνοντας το βάρος του δανεισμού για την Αθήνα.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 1742 φορές