Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:59: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 11:08

Ο Χρυσοχοΐδης ζήτησε την παραίτηση του αρχηγού της Αστυνομίας

Πριν καλά καλά συμπληρώσει 24 ώρες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παίρνει… τ’ όπλο του για να κάνει αλλαγές. Ανάμεσα σε αυτές και στην ηγεσία της Αστυνομίας.

Μετά τη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και από την οποία απουσίασαν ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, απουσία που προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις, ήρθε η πληροφορίαπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει ήδη ζητήσει την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει δρομολογήσει αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και στο πλαίσιο αυτό ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε την παραίτηση του Αρχηγού της Αστυνομίας.

Οι ίδιες πληροφορίες, σημειώνει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ανέφεραν ότι ο Αρχηγός παρέδωσε ήδη την παραίτησή του κάτι όμως που δενεπιβεβαιώνεται επίσημα.

Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στις περιπτώσεις αλλαγής κυβέρνησης είθισται ο Αρχηγός να θέτει την παραίτησή του στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας για να την διευκολύνει, αλλά όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν σήμερα Τετάρτη (10.07.2019) και για όποιες αλλαγές θα ενημερώσει σχετικά ο ίδιος ο υπουργός.

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/07/andrikopoulos-768x527.jpg

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος

Η πρόθεση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για αλλαγές στην ηγεσία της Αστυνομίας είχε διαφανεί από το απόγευμα της Τρίτης (09.07.2019), λίγο μετά την παράδοση παραλαβή του υπουργείου. Ο νέος υπουργός συγκάλεσε σύσκεψηστο υπουργείο, με τους κλαδάρχες της ΕΛ.ΑΣ και τους επιτελείς κυρίως της ΓΑΔΑ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στην οποία δεν κλήθηκε ο Αρχηγός και κανένας από τους αντιστρατήγους της ΕΛ.ΑΣ.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το γενικό πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης, κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ειρωνική αντίδραση από την Όλγα Γεροβασίλη

Οι εξελίξεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκάλεσαν την αντίδραση της τέως υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, η οποία με ανάρτησή της στο Facebook, σχολίασε την πρόθεση του διαδόχου της να «ξηλώσει» την ηγεσία της Αστυνομίας.

«Σε λίγες ώρες μετά από «αντικειμενική» αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛ.ΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το κομματικό κράτος. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς», έγραψε η πρώην υπουργός.

 

newsit.gr