Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:09: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 16:51

Τι αφήνει πίσω του ο Αλέξης Τσίπρας

γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου ύστερα από μια θητεία τεσσεράμισι χρόνων γεμάτη ψέματα, ακάλυπτες υποσχέσεις, αποτυχημένες πολιτικές και τραγικά λάθη που επιδείνωσαν, αντί να βελτιώσουν, όπως υποσχόταν, την κατάσταση της χώρας και των πολιτών. Και φεύγει αμετανόητος, χωρίς έστω μία συγγνώμη για τα τόσα δεινά που προκάλεσε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Και αν για το Μνημόνιο που υπέγραψε, παρότι διαβεβαίωνε ότι θα το έσκιζε, μπορεί να ισχυρίζεται ότι υπήρχαν και άλλοι πριν από αυτόν, αν για τους υπέρογκους φόρους και την οικονομική αφαίμαξη που επέβαλε στη μεσαία τάξη μπορεί να προβάλλει διάφορες δικαιολογίες, αν τα ψέματα που είπε τα αποδίδει σε αφέλεια και αυταπάτες, το βέβαιο είναι πως θα μείνει στην Ιστορία για δύο πράγματα.

Για την περιώνυμη συμφωνία των Πρεσπών και την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι.

Ως ο πρωθυπουργός δηλαδή που έδωσε στα Σκόπια το όνομα της (Βόρειας) Μακεδονίας, μαζί με «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα. Αλλά και αυτός που επί των ημερών της κυβέρνησής του θρηνήσαμε εκατόμβη νεκρών από τραγικές αμέλειες και παραλείψεις των αρμοδίων του κρατικού μηχανισμού, για τις οποίες οι πυρόπληκτοι που επέζησαν είναι εξοργισμένοι, ενώ οι νεκροί ζητούν δικαίωση. Στα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα οπισθοχώρησε σε όλα τα επίπεδα.

Όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στην κοινωνία, στις υπηρεσίες, στα εθνικά θέματα. Η καταστροφική διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου κόστισε πάνω από 100 δισ. ευρώ, η οικονομία από την ανάπτυξη πέρασε στη στασιμότητα, το σύστημα Υγείας χειροτέρεψε, η Παιδεία ισοπεδώθηκε, το αίσθημα ασφάλειας χάθηκε, τα εθνικά μας συμφέροντα έχουν γίνει έρμαια των διαθέσεων των γειτόνων, βορείων και ανατολικών.

Όλα αυτά καθιστούν αναγκαία την αλλαγή πολιτικής σελίδας, η οποία θα προκύψει μέσα από μια αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις αυριανές εκλογές, ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μπορέσει να εφαρμόσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα.

Για ανάπτυξη, επενδύσεις, ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τη βαριά φορολογία, αποκατάσταση της μεσαίας τάξης, καλύτερο κράτος, Παιδεία και Υγεία, ασφάλεια και εθνική ανάταση.

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 1556 φορές