Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:26: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 23:44

Χριστίνα Σκαπετούλια: Γιατί με το ΜέΡΑ25

Γιατί εμείς στο ΜέΡΑ25 αγαπάμε την Ευρώπη. Αγαπάμε και παλεύουμε για την Ευρώπη της Αναγέννησης, της Γαλλικής Επανάστασης, της Ελληνικής Επανάστασης, του Μάη του ’68. Θέλουμε την Ευρώπη αντάξια της Ιστορίας της. Πιστεύουμε πως αν δεν αλλάξει κάτι εκεί που χτυπάει η καρδιά της, στις Βρυξέλλες, στα κέντρα αποφάσεών της, οι λαοί της θα συνεχίσουν να υποφέρουν.

Πιστεύουμε πως με δανεικά δεν σώθηκε κανείς γι’ αυτό δεν θέλουμε ούτε ένα ευρώ καινούριο δάνειο – χρέος. Διεκδικούμε ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους για να μπορέσει να αναπτυχθεί η χώρα. Διατηρούμε το δικαίωμα να νομοθετήσουμε την επόμενη μέρα, χωρίς να ζητήσουμε άδεια από κανέναν, 7 θεσμικές και οικονομικές τομές στις ράγες των οποίων θα πατήσει η Ελλάδα των επόμενων χρόνων.

Οραματιζόμαστε μια Ελλάδα στο ύψος της Ιστορίας της. Μια Ελλάδα που θα παράξει έναν σύγχρονο πολιτισμό στα χνάρια του αρχαίου, με αρχές, αξίες, σύγχρονη αντίληψη. Χρόνια τώρα αδικούμε τους εαυτούς μας. Εκπαιδευτήκαμε σε μία ισοπεδωτική απάθεια. Μας αξίζει κάτι καλύτερο. Θέλουμε μια Ελλάδα των αξιών, της ηθικής, της αλληλεγγύης. Μια Ελλάδα που θα αποτελέσει ξανά παράδειγμα. Εμείς στο ΜέΡΑ25 πιστεύουμε στην δυναμική αυτού του οράματος. Δεν δεχόμαστε τίποτε λιγότερο για την πατρίδα μας.

Όλες αυτές τις μέρες βρέθηκα κοντά σε έναν κόσμο που έχει καταλάβει ότι το παλιό τελείωσε. Άνθρωποι απλοί ζητούν να δομηθεί μια άλλη Ελλάδα, αφήνουν πίσω το παρελθόν και το χαμόγελό τους μού έλεγε: «Είμαστε έτοιμοι. Δεν φοβόμαστε».

Με ορμή, με όραμα, με πίστη, ξεκινήσαμε έναν αγώνα το 2015. Δεν σταματάμε. Η φωνή που το ’15 ενόχλησε τα κέντρα των Βρυξελλών, η φωνή που φώναξε στο Υπουργείο Οικονομικών ένα γενναίο ΟΧΙ, η φωνή που λοιδορήθηκε και προσπάθησε να αποδομήσει η τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού, η φωνή με την οποία γίναμε ένα στο DiEM25 και δυνάμωσε ακόμη περισσότερο με το ΜέΡΑ25, πρέπει να ακουστεί ξανά στη Βουλή. Δεν τους την χαρίζουμε. Το ΜέΡΑ25 θα είναι εκεί, με την δύναμη που θα του δώσει η δική σας φωνή, με την δύναμη που θα μου δώσει η δική σας φωνή.

Χριστίνα Σκαπετούλια

Υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΜέΡΑ25