Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:00: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 09:45

Βασίλης Αντωνόπουλος: Η εκβιαστική μπλόφα Μητσοτάκη δεν μας αφορά!

Βασίλης Αντωνόπουλος: Η εκβιαστική μπλόφα Μητσοτάκη δεν μας αφορά!

Άρθρο του Βασίλη Αντωνόπουλου, υποψήφιου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ

Η ΝΔ επιχειρεί το τελευταίο προεκλογικό δεκαήμερο να παιχθεί ο " αγώνας στο δικό της γήπεδο". Θέτει το ψεύτικο δίλημμα " αυτοδυναμία ή εκλογές το 15αυγουστο",  επιχειρώντας εκβιαστικά να υφαρπάξει τη ψήφο των πολιτών.

Το δίλημμα είναι ψεύτικο, ενώ πολιτικά σε άλλους χώρους  απευθύνεται και όχι σ' εμάς. 

Είναι ψεύτικο γιατί αν η ηγεσία της ΝΔ οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές λόγω μη αυτοδυναμίας, γνωρίζει ότι αυτές θα γίνουν με σύστημα απλής αναλογικής.

Οπότε αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ αποκλείεται! 

Επομένως θα πρέπει η ηγεσία της ΝΔ, αν είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, να αναζητήσει συμμάχους στ' άλλα κόμματα που θα εισέλθουν στη Βουλή για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Όσο μας αφορά είμαστε σαφείς.

Δεν συμμετέχουμε σε κυβέρνηση της ΝΔ και δίνουμε ψήφο ανοχής στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών ζητημάτων που πρέπει να προωθηθούν για τη χώρα την επόμενη μέρα. 

Η θέση αυτή αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, πως για μας το συμφέρον της χώρας είναι υπεράνω του στενού κομματικούσυμφέροντος. Ας ράψουν άλλοι υπουργικά κουστούμια...

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον ηγέτη μας Ανδρέα Παπανδρέου, να μας καταγγείλει ως "δεκανικι της δεξιάς". 

Υποκρίνονται και αυτοί. Γιατί γνωρίζουν πως ο εκβιασμός Μητσοτάκη αφορά κυρίως το ΣΥΡΙΖΑ. Αν η ηγεσία της ΝΔ οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με απλή αναλογική, τότε μόνο μ' ένα τρόπο σχηματίζεται κυβέρνηση. Με τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορετικά δεν θα υπάρξει πλειοψηφία, αφού δεν θα αρκούν οι έδρες του ενός εκ των δύο πρώτων κομμάτων σε συνεργεία με τ' αλλά κόμματα, εκτός βέβαια του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει αυτή την επιλογή όπως " ο διάβολος με το λιβάνι", γιατί τότε το αντιδεξιο της αφήγημα πάει περίπατο. Εξίσου δεν το επιδιώκει η ηγεσία της ΝΔ, γιατί το αντισυριζα μέτωπο εξαϋλώνεται.

Επομένως, στο ψευτοδιλλημα του Μητσοτάκη απαντάμε μόνο μ' ένα τρόπο.

Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής 

για να υπάρξει θετική προοπτική για τη χώρα και τα λαϊκά στρώματα. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 10:20