Κυριακή, 20η Οκτωβρίου 2019 1:01:μμ
eklogesdytika banner final
reset agriniobestof banner 300x140
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 01:16

Σάκης Τορουνίδης: «Να μην χαθεί η ευκαιρία για ερευνητικό ινστιτούτο στην Αιτωλοακαρνανία»

Δήλωση Υποψήφιου Βουλευτή ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Σάκη Τορουνίδη για το Ερευνητικό Ινστιτούτο στην Αιτωλοακαρνανία.

Στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Αιτωλοακαρνανία προβλέπεται μεταξύ άλλων και η ίδρυση Ερευνητικού Ινστιτούτου.
Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου κάλεσε τους τοπικούς φορείς να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις,  οι οποίες, όπως ανέφερε, θα αξιολογηθούν από τις πρυτανικές αρχές και στην συνέχεια από το Υπουργείο Παιδείας .
Είναι σίγουρο , ότι η δημιουργία Ερευνητικού Ινστιτούτου στην Αιτωλοακαρνανία, σε ένα Νομό  με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες και συγκριτικά πλεονεκτήματα , θα συμβάλλει καθοριστικά ώστε να επιτευχθεί η σύνδεση της  έρευνας με την παραγωγική διαδικασία και να ενισχυθεί η τοπική οικονομία. Άλλωστε η γεωργική έρευνα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα της χώρας και της περιοχής
Η πρόταση που έχει καταθέσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ένωση Αγρινίου» για την δημιουργία ενός πολυδύναμου κέντρου εφαρμοσμένης αγροτικής έρευνας, με έμφαση στα τοπικά προϊόντα και κυρίως στην ελιά και στα εσπεριδοειδή, πρέπει να αποτελέσει τη βάση για την δημιουργία ερευνητικού ινστιτούτου στην Αιτωλοακαρνανία.

Το ινστιτούτο πρέπει να λειτουργεί σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι και να είναι επαρκώς στελεχωμένο με ερευνητές ειδικοτήτων, συμβατών με τη γεωργία, την κτηνοτροφία αλλά και με ειδικότητες αλιευτικής έρευνας και υδάτινων πόρων.

Η ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας δεν πρέπει να επιτρέψουμε  να πάει χαμένη. Για χρόνια λέμε ότι πρέπει να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Ένα Ερευνητικό Ινστιτούτο στην Αιτωλοακαρνανία μπορεί να συμβάλει καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Κοινοποιησέ το

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία Άρθρα

Οκτ 19, 2019

ΕΠΑΜ: Όλη η αλήθεια γύρω από το BREXIT

in ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
Οκτ 17, 2019

Η τελευταία δοκιμή

in ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

hmerologio ekdiloseon