Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:53: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 31 Μαϊος 2019 20:11

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία στο Αγρίνιο ο Γιώργος Παπαναστασίου

Με εμφανή απο τον κόσμο διάθεση για συνέχεια στην Δημαρχία Γ. Παπαναστασίου ολοκληρώθηκε απόψε στην πλατεία Δημοκρατίας η κεντρική ομιλία αυτού.

Παραθέτουμε τα βασικά σημεία της ομιλίας του:

Σας ευχαριστώ για την στήριξη. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη.

Για τον αγώνα που μαζί δώσαμε αυτές τις εβδομάδες αλλά και την κοινή μας προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια για το Αγρίνιο.

Την προηγούμενη Κυριακή στείλατε το  πρώτο ξεκάθαρο μήνυμα,

Απόψε το σφραγίσατε. Στέλνετε μήνυμα εμπιστοσύνης, συνέχειας και προοπτικής.

Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής ήταν η ισχυρή βάση πάνω στην οποία  απόψε οικοδομούμε το μέλλον του τόπου μας.

 Η παρουσία και ο παλμός σας απόψε εδώ, είναι η καλύτερη εγγύηση για την επισφράγιση της νίκης της Κυριακής.

Το μήνυμα που στέλνουμε δεν αμφισβητείται. Κάθε ψήφος στην παράταξή μας αυτή την Κυριακή μας δίνει περισσότερη δύναμη, αλλά και μεγαλύτερη  δέσμευση να κάνουμε πράξη τα έργα, τις δράσεις και τις παρεμβάσεις που χρειάζεται ο τόπος μας.

Θέλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω όλες και όλους τους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, τους εθελοντές και τις εθελόντριες της παράταξής μας, καθένα και καθεμία που πίστεψε στο έργο και στο πρόγραμμά μας.

Εσείς είστε η δύναμή μας. Και σε όλους σας, τους δημότες του Αγρινίου,

 αναφερόμαστε και λογοδοτούμε. Για μια ακόμη φορά, ένα μεγάλο ευχαριστώ

για τον αγώνα που μαζί δώσαμε, για τη νίκη που μαζί κατακτάμε, και τη νέα νίκη της Κυριακής,  που με τη δική σας στήριξη και συμμετοχή κερδίζουμε για το Αγρίνιο και τους ανθρώπους του.

Όπως τόνισα και πριν από μία εβδομάδα, και δεν θα κουραστώ να το λέω, το Αγρίνιο μας χρειάζεται όλους. Όπως έχω αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια,  η σύνθεση δυνάμεων είναι η βάση  της πολιτικής μου φιλοσοφίας. Δεσμεύομαι να συνεχίσω να λειτουργώ  στο πεδίο της  συνεννόησης. Σας θέλουμε όλους κοντά μας χωρίς καμία διάκριση και αποκλεισμό. Είναι για εμάς προϋπόθεση και επιτυχία μας.

Εμείς δεν επιδιώκουμε να κριθούμε στο πεδίο των μικροπολιτικών συγκρούσεων

αλλά στο πεδίο του έργου. Το πολιτικό πατρονάρισμα και τα προσωπικά αλισβερίσια δεν μας αγγίζουν. Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τους πολίτες και τη λαϊκή εντολή.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χειραγωγεί και να υποδεικνύει. Είμαι Δήμαρχος Αγρινίου και εκπροσωπώ όλους τους πολίτες . Αυτό θα συνεχίσω να κάνω  την επόμενη ημέρα των εκλογών και κάθε μέρα. Αντίπαλοί μας είναι μόνο τα προβλήματα και οι προκλήσεις. Και σ’ αυτό τον αγώνα, όσο περισσότεροι ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τόσο το καλύτερο για το Αγρίνιο.

Όπως όλα αυτά τα χρόνια μαζί αγωνιστήκαμε, έτσι και σήμερα, σε κάθε Αγρινιώτη, στέλνω μήνυμα ενότητας όποιον συνδυασμό κι αν ψήφισε την προηγούμενη Κυριακή.

Απευθύνω κάλεσμα συμπόρευσης σε όλες και όλους όσοι συμμερίζονται το δικό μας όραμα για ένα Αγρίνιο υπερήφανο, νοικοκυρεμένο και δημιουργικό.

Ένα Αγρίνιο Μητρόπολη της Αιτωλοακαρνανίας, που ανταποκρίνεται στον ιστορικό του ρόλο. Απευθύνω κάλεσμα συμπόρευσης σε όσους πιστεύουν

ότι μπορούμε ακόμη καλύτερα. Σε κάθε Αγρινιώτη που βλέπει την συγκριτική μας υπεροχή και τολμά να κάνει ακόμη πιο αισιόδοξες σκέψεις  για το μέλλον.

Φίλες και φίλοι,

Τα τελευταία χρόνια αποδείξαμε στην πράξη ότι  το λίγο και το μέτριο δεν αρμόζουν στο Αγρίνιο. Αποδείξαμε ότι, με σκληρή δουλειά και πρόγραμμα,

με δέσμευση και συστηματικότητα, με διαφάνεια και λογοδοσία, με χρηστή διαχείριση και σωστή ιεράρχηση στόχων μπορούμε να πετύχουμε πολλά και σημαντικά.

Αποδείξαμε ότι, το ιστορικό Αγρίνιο έχει και παρόν και μέλλον. Και το αποδείξαμε  στην πιο δύσκολη συγκυρία που θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε.

Αποδείξαμε ότι οι αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης είναι ζωντανές στον τόπο μας.

Μαζί αγωνιστήκαμε για να απαλύνουμε  τις πληγές που άφησε η κρίση στην κοινωνία μας.

 Μαζί δημιουργήσαμε νέες κοινωνικές δομές που αφορούν κάθε Αγρινιώτη.

Σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για ολόκληρη τη χώρα συμφωνήσαμε ότι προτεραιότητα μας πρέπει να είναι το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου.

Για να απαλλαγούν οι Αγρινιώτες από επιβαρύνσεις. Για να  απελευθερώσουμε πόρους, δυνάμεις και χρόνο για τα έργα και τις παρεμβάσεις μας. Και το καταφέραμε.

Το Αγρίνιο είναι σήμερα ένας δήμος  που μπορεί να σχεδιάζει το μέλλον με σιγουριά και αισιοδοξία. Το Αγρίνιο γίνεται πραγματικά η Μητρόπολη της Αιτωλοακαρνανίας.

Αλλάζουμε όμως την εικόνα και των χωριών μας όχι μόνο του Αγρινίου.

Είμαι υπερήφανος γιατί ρίξαμε το βάρος μας στις γειτονιές της πόλης.

Και αυτό το βλέπετε. Τα πρώτα μας μεγάλα έργα γίνονται ήδη στις γειτονιές μας.

Και θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη. Επενδύσαμε στην καθημερινή επαφή με τον πολίτη. Συνεργαστήκαμε με φορείς και συλλόγους. Και η συνεργασία μας ήδη έφερε αποτελέσματα.  Αναφέρω ενδεικτικά το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου  που μαζί πετύχαμε με τους εμπόρους μας. Βάλαμε ισχυρές βάσεις για να γίνει το Αγρίνιο ξανά  ανθρώπινη πόλη. Ήταν στρατηγική μας. Στοχεύσαμε και πετύχαμε πολύ περισσότερο πράσινο για την πόλη μας.

Αλλάξαμε την ταυτότητα σε γωνιές της πόλης δίνοντας ξανά ζωή σε εγκαταλελειμμένους χώρους .Και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Αναβαθμίσαμε τους  δρόμους, την καθαριότητα και τον φωτισμό,  τα σχολεία και τις παιδικές χαρές.  Και τα καταφέραμε.

Σήμερα το Αγρίνιο είναι διαφορετικό, καλύτερο, πιο λειτουργικό απ’ ό,τι πριν. Και κάθε μέρα που περνά γίνεται ακόμη καλύτερο. Συμφωνήσαμε να αξιοποιήσουμε κάθε πλεονέκτημα που έχει ο τόπος μας. Να ανοίξουμε καινούργιες προοπτικές προόδου μέσα από την στρατηγική γεωγραφική θέση της πόλης μας .Η στρατηγική υπεροχή της πόλης μας δε μπορεί παρά να συμβαδίζει με την αξιοποίηση της Τριχωνίδας. Θεωρούμε ότι μόνο με μια συνολικά ολοκληρωμένη πρόταση θα πετύχουμε την αναβάθμισή της. Και όχι με εκθέσεις ιδεών. 

Για πρώτη φορά στην πόλη ανοίξαμε την ατζέντα  όλων των μεγάλων θεμάτων

Και ζητήσαμε τη γνώμη σας κάνοντας  δημόσια διαβούλευση.  Ξεκάθαρα παλεύουμε για την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Προβάλλαμε δυναμικά  τους θησαυρούς της γης μας.

Για πρώτη φορά σχεδιάσαμε μια ολοκληρωμένης στρατηγικής για τον τουρισμό,

Και αποδείξαμε στην πράξη ότι σεβόμαστε το περιβάλλον προστατεύοντας την Τριχωνίδα.

Συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητα και τη λειτουργικότητα του Δήμου μας. Δημιουργήσαμε νέες δομές εξυπηρέτησης του δημότη.

Σχεδιάσαμε την κατασκευή ανοιχτού θεάτρου στον περίβολο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Συνυπογράψαμε ένα δεσμευτικό συμβόλαιο ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης.

Μαζί το κάνουμε πράξη μέρα με τη μέρα όλα αυτά τα χρόνια.

Και αυτό το συμβόλαιο, των έργων και των αποτελεσμάτων για το Αγρίνιο και τους ανθρώπους του, την Κυριακή το ανανεώνουμε για μια ακόμη θητεία.

Αγαπημένοι μου φίλοι,

Δεν είμαι γόνος ούτε πολιτικού ούτε οικονομικού παράγοντα της πόλης.

Και ούτε πατρονάρομαι ούτε χειραγωγούμαι από οικονομικούς ή πολιτικούς παράγοντες.

Είμαι ένας από εσάς. Σας κοίταξα στα μάτια  κι εσείς μου δώσατε την μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσα να ονειρευτώ. Μου δώσατε την ευκαιρία να είμαι

Δήμαρχος της πόλης μας. Από μικρό παιδί  έπαιζα στις γειτονιές και  έκανα σχέδια για την πόλη που ήθελα να ζω. Μεγαλώνοντας μεγάλωσαν τα σχέδια  αλλά και τα όνειρά μου. Βρήκα συνοδοιπόρους και μεγάλωσε  η ομάδα όλων  αυτών που θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη. Κάναμε την αρχή, όμως χρειάζεται χρόνος για να υλοποιήσουμε όλα αυτά που έχουμε σχεδιάσει. Το Αγρίνιο αλλάζει. Μαζί τα καταφέραμε. Σήμερα εδώ στην κεντρική πλατεία σας κοιτώ ξανά στα μάτια και

σας ζητώ την εντολή να συνεχίσω την πορεία προς τα εμπρός.

Σας ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη να συνεχίσω να δίνω τη μάχη για την επόμενη ημέρα του Αγρινίου. Σας υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι με τους ίδιους ρυθμούς για να φθάσω στο στόχο μου. Την πόλη που όλοι θέλουμε να ζούμε.

Την πόλη που αγαπάμε. Την πόλη που μας ενώνει. 

Θέλω για μια ακόμη φορά να δηλώσω  πόσο υπερήφανος είμαι για τους συνεργάτες μου.  Όλους αυτούς που μαζί δώσαμε τον αγώνα και θα συνεχίσουμε  με την στήριξη σας, να τον δίνουμε και μετά την Κυριακή.

Σας ευχαριστώ, την καθεμιά και τον καθένα σας για το ήθος και την προσφορά σας

στον τόπο μας, για τη δύναμη και τη δημιουργικότητά σας που ενώνεται με τη δύναμη και τη δημιουργικότητα κάθε Αγρινιώτη που αγαπά αυτό τον τόπο

και θέλει να τον δει να κατακτά όσα του αξίζει.

Προχωράμε μαζί σ’ αυτή την τελική ευθεία πριν την αναμέτρηση της Κυριακής.

Και μαζί θα συνεχίσουμε να προχωράμε και μετά το θετικό αποτέλεσμα της Κυριακής. Μαζί θα συνεχίσουμε όσα ξεκινήσαμε αυτά τα χρόνια.

Αφήνουμε πίσω όσα μας χωρίζουν και ενώνουμε δυνάμεις μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά. Με δύναμη μας την ανανεωμένη, ισχυρή, αδιαμφισβήτητη εντολή των Αγρινιωτών. Με πίστη στις δυνάμεις μας, προχωράμε μπροστά.

Μαζί, μέρα με τη μέρα, κάνουμε πράξη το όραμα που μας ενώνει για τον τόπο μας.

Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και στέλνουμε μήνυμα. Το Αγρίνιο ήταν, είναι  και θα είναι και περήφανο και δημοκρατικό και προοδευτικό.

Το Αγρίνιο δε καθοδηγείται, δεν χειραγωγείται, δεν πατρονάρεται.

Πάμε όλοι μαζί να τελειώσουμε με τις λογικές του χθες.  

Όλοι μαζί ενωμένοι, αποφασισμένοι, αισιόδοξοι.

Την Κυριακή το Αγρίνιο θα βγει νικητής.

ΠΑΜΕ όλοι μαζί να κάνουμε το Αγρίνιο ΤΟΠΟ ΝΑ ΖΕΙΣ.