Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:27: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 24 Μαϊος 2019 19:12

Ανατροπή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Ρυθμιστής ο Ν. Καζαντζής για το 2ο γύρο στο Δήμο Αγρινίου

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών στις περιφέρειες και τους δήμους όλης της χώρας. Για την Δυτική Ελλάδα και το Αγρίνιο φαίνεται πως θα είναι λίγες περισσότερες μιας και από τα μέχρι σήμερα δεδομένα οδεύουμε προς την δεύτερη Κυριακή στην Περιφέρεια και εκτός απροόπτου και στον Δήμο Αγρινίου. Ας διατρέξουμε λοιπόν το τελευταίο προεκλογικό διάστημα με ορισμένα σχόλια και κρίσεις που ίσως διαφωτίσουν τον ενδιαφερόμενο αναγνώστη λίγες ώρες πριν την κάλπη. Λόγω της νομοθεσίας που διέπει τις εκλογές αυτό θα είναι το τελευταίο προεκλογικό σημείωμα της συντακτικής ομάδας ενώ θα επανέλθουμε εκ νέου αν και εφόσον χρειαστεί από την Δευτέρα.

Ας ξεκινήσουμε από την περιφέρεια των ανατροπών μιας κι εκεί εμφανίζεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς μεταβάλλονται  χρόνιες και για πολλούς δεδομένες καταστάσεις. Ο σημερινός Περιφερειάρχης Α. Κατσιφάρας φαίνεται να χάνει την μάχη των εκλογών καθώς η διπλή στήριξη Κιναλ-Συριζα δεν ευδοκιμεί τόσο σε επίπεδο μεσαίων κομματικών στελεχών οσο και μελών –φίλων και των δυο κομμάτων. Επίσης η εννιάχρονη παρουσία του Περιφερειάρχη με ποσοστά ανεργίας τεράστια, με ανάπτυξη καθηλωμένη και προβλήματα σε υποδομές οσο και κακή διαχείριση φυσικών καταστροφών τον καταβαραθρώνει σε χαμηλά ποσοστά και τον φέρνει στην τρίτη σειρά . Ετσι βλέπουμε στον δεύτερο γύρο να περνούν οι κ.κ Νεκτάριος Φαρμάκης από την ΝΔ και Κώστας Σπηλιόπουλος ως Ανεξάρτητος προερχόμενος όμως από τον προοδευτικό χώρο. Είναι πρόδηλο πως η στήριξη του Α.Κατσιφάρα στον Κ. Σπηλιόπουλο θα κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών στην περιφέρεια αν και φυσιολογικά ο κόσμος που ψήφισε τον Α.Κατσιφάρα θα κινηθεί προς τον Κ.Σπηλιόπουλο ως όμορος προοδευτικός συνδυασμός. Τα πολιτικά αντανακλαστικά θα λειτουργήσουν καθως η κάθοδος του Ν. Φαρμάκη έχει ταυτιστεί σε μεγάλο βαθμό με την ΝΔ χωρίς να έχει χαρακτηριστικά πολυσυλλεκτικά  παρα μόνο στον νομό Αιτωλοακαρνανίας που ψηφίζεται πλειοψηφικά λόγω εντοπιότητας.

kazantzis 0

Πηγαίνοντας στον Δήμο Αγρινίου ενώ αρχικά περιμέναμε ένα μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Γιώργου Παπαναστασίου και Χριστίνας Σταρακά φαίνεται πως το παιχνίδι το καθαρίζει ο νυν Δήμαρχος με αστοχίες όμως των τελευταίων ημερών όπως η προεκλογική ασφαλτόστρωση δρόμων , η αποστολή σταυρωμένων ψηφοδελτίων από υποψηφίους του συνδυασμού του καθώς και  κομματικά χρίσματα από κεντρικά στελέχη της ΝΔ  του τύπου «να βάψουμε γαλάζιο το Αγρίνιο» που δεν ταιριάζουν ουτε καν στο ύφος της διακυβέρνησης του. Θα θεωρούσαμε στα υπερ της υποψηφιότητας του το γεγονός ότι δεν απάντησε σε υψηλούς τόνους στις προκλήσεις της κ. Σταρακά η οποία συνειδητά επιδίωξε να πολώσει το πολιτικό κλίμα χωρίς όμως να παραλείψει να σημειώσει πως την θεωρεί «αχυράνθρωπο»  του Θάνου Μωραίτη. Σε περίπτωση βέβαια δεύτερου γύρου τα πράγματα γίνονται περίεργα καθώς από το ρεπορτάζ διαφαίνεται συμμαχία του Σ. Καμμένου υποψήφιου του Συριζα με την Χ. Σταρακά γεγονός που θα δυσκολέψει τον νυν δήμαρχο αν δεν διατηρήσει την δυναμική του πρώτου γύρου. Η περίπτωση Καζαντζή βέβαια παραμένει μια άγνωστη ακόμα παράμετρος αλλα θα βρεθεί σε μια κατάσταση του μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα με την έννοια ότι αν δεν στηρίξει το νυν δήμαρχο από την δημοτική ομάδα του οποίου αποχώρησε θα βρεθεί σίγουρα στο στόχαστρο της ΝΔ ενώ αν στηρίξει τον νυν δήμαρχο θα θεωρηθεί ο ίδιος προδότης του εγχειρήματος του υπονομεύοντας το πολιτικό του μέλλον για τον δήμο Αγρινίου.

Και ας κλείσουμε με μια ερώτηση που είμαστε σίγουροι ότι βρίσκεται στο στόμα πολλών συμπολιτών μας. Τελικά ο Θάνος Μωραιτης στηρίζει Σταρακά ή Καμμένο μετά τις τελευταίες του φωτογραφίσεις μαζι με τον πρωθυπουργό και τον υποψηφίο δημαρχο του Συριζα στο προεκλογικό του κέντρο?  Και για να επιτείνουμε το ερώτημα σας δίνουμε μία φωτογραφία των τελευταίων ημερων..

τα συμπεράσματα δικά σας.

 

Διαβάστηκε 2088 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Μαϊος 2019 19:52