Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:57: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 24 Μαϊος 2019 19:03

Επίσκεψη Νεκτάριου Φαρμάκη στην Ένωση Αγρινίου

Κοινωνική οικονομία και αγροτική ανάπτυξη στο επίκεντρο της σύσκεψης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα τα κεντρικά γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και μετείχε σε σύσκεψη εφ’ όλης της αγροτικής ύλης με το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας της Περιφέρειας με φορείς που δύνανται αποφασιστικά να συμβάλλουν στην άρση αδιεξόδων που σήμερα χαρακτηρίζουν την οικονομία, υπήρξε κοινός τόπος κατά τη συνάντηση, στην οποία ο κ. Φαρμάκης κατέθεσε σκέψεις και προτάσεις για το πώς η παραπάνω διαπίστωση δεν θα μείνει κενού περιεχομένου θεωρία, αλλά θα λάβει ουσιαστικό, πρακτικό περιεχόμενο.

O ίδιος μίλησε για την ανάγκη διαφορετικής οργάνωσης και συντονισμού των υπηρεσιών ώστε να τεθούν στην υπηρεσία της συνολικότερης αναπτυξιακής προσπάθειας, ενώ τόνισε ιδιαίτερα τις προοπτικές αλληλεπίδρασης και μεταφοράς του «know-how» ανάμεσα στις Ενότητες της Περιφέρειας, με τους τρεις νομούς να γίνονται οι πραγματικά κερδισμένοι από μια τέτοια διαδικασία, που ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα μπορεί να αναζητήσει τεράστιο πεδίο εφαρμογής.

Παράλληλα μίλησε με θερμά λόγια για το παράδειγμα της κοινωνικής οικονομίας που εφαρμόζει η Ένωση Αγρινίου και επεσήμανε την αξία που έχει για τον τόπο και την πραγματική οικονομία της Αιτωλοακαρνανίας το επενδυτικό σχέδιο των ενεργειακών έργων και οι Ενεργειακές Κοινότητες που έχουν συγκροτηθεί.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, που νωρίτερα είχε κάνει μια σύντομη παρουσίαση των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει ο Συνεταιρισμός, επεσήμανε ιδιαίτερα τα δομικά προβλήματα του αγροτικού χώρου, σημειώνοντας πως προϋπόθεση για οποιοδήποτε εγχείρημα προόδου είναι η επίλυσή τους.

Επίσης, ο κ. Κουτσουπιάς έθεσε το θέμα των υποδομών και βασικών προϋποθέσεων για τη διασφάλιση της αγροτικής παραγωγής, αλλά και ζητήματα που άπτονται θεσμικών λειτουργιών και στρεβλώσεων που σήμερα υπάρχουν.

Τέλος, συζητήθηκαν μια σειρά από επιμέρους θέματα γύρω απ’ την αγροτική οικονομία, τις προοπτικές που υπάρχουν και τις προκλήσεις που προβάλλουν για τα επόμενα χρόνια, σε σχέση με τις δυνατότητες προσαρμογής και ευελιξίας που σε τοπικό επίπεδο πρέπει να αποκτήσουμε.