Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:59: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 07 Μαϊος 2019 10:19

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής της παράταξης "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία" Σταύρος Καμμένος,  δίνει στη δημοσιότητα την πρόταση του συνδυασμού του, για τις υποδομές πολιτισμού στο Δήμο Αγρινίου

ΘΕΣΕΙΣ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ  ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

Βασικό ζητούμενο για τον ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ Δήμο  Αγρινίου είναι η ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής. Θα επιδιώξουμε  σε προγραμματική βάση με τους φορείς πολιτισμού της πόλης να αναδείξουμε αυτή την ταυτότητα,θα συστήσουμε επιστημονικές ομάδες εργασίας για να προωθήσουμε την μελέτη των απαραίτητων έργων και την πραγματοποίηση των σχετικών δράσεων ανάδειξης της ταυτότητας της περιοχής μας. Στόχος μας,  είναι να εντάξουμε τα μνημεία και την ιστορία του Αγρινίου, σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης έτσι ώστε η ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου να εδραιωθεί σαν ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός μέσα στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τουριστικό πόλο της Δυτ. Ελλάδας.

Ειδικότερα θα αποτελέσουν προτεραιότητα για εμάς

1) Η  παραχώρηση των 7στρεμμάτων και των εγκαταστάσεων του Καπνικού Σταθμού Αγρινίου στο Δήμο Αγρινίου,  για την λειτουργία στο χώρο  αυτό του Μουσείου Καπνού της περιοχής Αγρινίου όπως το θέμα αυτό έχει δρομολογηθεί από την Ιστορική και Αρχαιολογική Εταιρεία και έχει απαρχής αντιμετωπισθεί με ευνοικό τρόπο από την πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Θα στηρίξουμε άμεσα σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής και το Υπουργείο Πολιτισμού,  την σύνταξη της σχετικής μουσειολογικής μελέτης και την ένταξη της χρηματοδότησης του έργου σε όποιο περιφερειακό πρόγραμμα θα μας εξασφαλίσει την καλύτερη και γρηγορότερη υλοποίηση του έργου.

2)Θα απαιτήσουμε από το Υπουργείο Πολιτισμού την παραχώρηση του εμβληματικου Βιομηχανικού Κτιρίου των καπναποθηκών Παπαπέτρου,που αγοράστηκε από το ΥΠΠΟ το 2002 έναντι τιμήματος 3300000 Ευρώ και εγκαταλείφθηκε χωρίς καμία στοιχειώδη συντήρηση και χωρίς καμία μελέτη για την αξιοποίηση του.

Πρόκειται για ένα κατεξοχήν μνημείο ταυτότητας για την πόλη του Αγρινίου και όταν περιέλθει στο Δήμο θα αποτελέσει στρατηγηκή επιλογή και αίτημα μας προς την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας,  να ενταχθεί σε μελετητικό πρόγραμμα για να χρηματοδοτηθεί η μελέτη του και στη συνέχεια η Υλοποίηση της αξιοποίησης του σαν πολυχώρος πολιτισμού, για να στεγάσει στα 4500τ.μ ωφέλιμου χώρου τουτο Βυζαντινό μουσείο Αιτωλ/νίας,το μουσείο πόλης δηλαδή, αγροτικών, καπνεργατικών αγώνων, λαογραφικό μουσείο, αθλητικό μουσείο, λαογραφικό, μουσείο εθνικής αντίστασης.

Το χρωστάει αυτό η Πολιτεία αλλά και η Περιφέρεια στην πιο παραγωγική και δυναμική περιοχή το Αγρίνιο,που επιτέλους πρέπει να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε μια οργανωμένη προσπάθεια για την ολοκληρωμένη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, που πρέπει να στηρηχθεί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.

3) Αρχαιολογικός χώρος Στράτου

Δίπλα στό Αγρίνιο το κοινό των Ακαρνάνων με το αξιόλογο Αρχαίο Θέατρο και τον μεγαλοπρεπή ναό του Στρατείου Διός, περιμένουν υπομονετικά το ενδιαφέρον των νεοελλήνων και ιδιαίτερα των Αγρινιωτών. Εκκρεμεί εδώ και 5 χρόνια η μελέτη για την ανακαίνιση του χώρου του αρχαίου Θεάτρου, όσον αφορά τον ναό του Στρατείου Διός ούτε ολόκληρος ο ιστορικός χώρος δεν έχει περιέλθει στο δημόσιο με αποτέλεσμα η πρόσβαση στο ναό να είναι σχεδόν αδύνατη.

Δεσμευόμαστε σαν "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία" στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο να δρομολογήσουμε την προώθηση των αναγκαίων έργων τόσο για την ανακαίνιση του Αρχαίου Θεάτρου όσο και για την απαλλοτρίωση της γύρω από το Ναό  του Στρατείου Διός περιοχής,  προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες μελέτες για την αναστύλωση του μοναδικού για την Δυτική Ελλάδα αρχαίου μνημείου.

4) Η μητροπολιτική πόλη της Δυτ. Ελλάδας, το Αγρίνιο,  ουσιαστικά στερείται Αρχαιολογικού Μουσείου γιατί το σημερινό μουσείο που είναι δωρεά των Αφών Παπαστράτου πρίν από 60 χρόνια είναι ανεπαρκές.

Πρέπει άμεσα να ανακαινισθεί και να επεκταθεί ώστε να καλύπτει στοιχειωδώς τις ανάγκες της περιοχής. Η παράταξη μας στο νέο Διοικ. Συμβούλιο του Δήμου θα επιμείνει σε προγραμματική βάση σε αυτή την προταιρεότητα γιατί είναι θέμα τιμής για το Αγρίνιο από τη στιγμή που μικροπολιτικές σκοπιμότητες την πρώτη δεκαετία του 2000 δεν αφήσαν να στεγασθεί  στις Καπναποθήκες Παπαπέτρου  το κεντρικό Αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής, τουλάχιστον να ανακαινιστεί και να επεκταθεί στο χώρο του το παλαιό αρχαιολογικό μουσείο Αγρινίου.

 

Διαβάστηκε 1527 φορές